Ett helt liv, men ändå inte riktigt! En chilensk politisk flyktings historia av Enrique Pérez Arias

Enrique Pérez’ bok handlar om olika tidsperioder i författarens liv. Bakgrunden är militärkuppen i Chile den 11 september 1973. Enrique Pérez var djupt engagerad i den politiska kampen och blev arresterad av Pinochets säkerhetspolis 1975. Han satt i fängelse i nästan två år och flydde sedan till Sverige 1977.

Den första tiden i Sverige präglades mycket av kontakter med myndigheter, men framför allt av mötet med alla de människor som var engagerade i solidaritetsrörelsen för Chiles folk i kampen mot militärdiktaturen. Livet i Sverige formades av vardagliga händelser och av svårigheten att finna en egen plats i samhället. Ett helt liv men ändå inte riktigt! är en politisk biografi om att leva i olika världar, och den kan hjälpa oss att förstå flyktingars situation och de utmaningar det svenska samhället står inför i en tid när främlingsfientlighet och rasism har ökar markant.

Men det är också en bok om en annan passion än den politiska, om kärleken till det goda samhället, den goda människan, till kvinnor och ett gott liv. Vi får följa ett unikt människoöde genom livets alla tvära kast, framställt med en stor portion berättarglädje, humor och värme.

ENRIQUE PÉREZ disputerade 1997 i socialantropologi vid Lunds universitet, och är idag verksam som universitetslektor i socialt arbete vid Malmö högskola.


enrique-perez-ariasEnrique Pérez Arias
Ett helt liv, men ändå inte riktigt! En chilensk politisk flyktings historia
327 sidor | September 2010
Format 145×218 mm | Hft
Omslag Kjell E. Eriksson
ISBN 978-91-86980-54-2


Beställ boken från din lokala bokhandlare, från Bokus.se, eller från förlaget, på bokbox@infografen.com.


1 Trackback / Pingback

  1. Tango för alla: Om att lära sig dansa av Enrique Pérez Arias | Bokbox Förlag

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.